cover-dag-3

Reisverslag dag 3; van Liki North Camp naar Shipton’s Camp

Ook vandaag staan we weer optijd op om onze spullen te pakken en te vertrekken richting het volgende kamp (Shipton’s Camp) te vertrekken. Deze tocht brengt ons van 4027 meter naar 4262 meter hoogte over een afstand van bijna 8 kilometer.

dag-3 img_1324

De tocht start met eens tuk klimmen vanuit de vallei waar we hebben geslapen. Hierna dalen we weer een groot stuk om vervolgens weer de volgende bergkam te beklimmen. Vanwege de hoogte en de ligging van de valei is het best koud en heeft iedereen zich goed ingepakt. Hierbij ook meteen wat beter voorbereid op het wisselvallige weer. Droge kleding is toch wel een must en wat nu nog droog is zal droog moeten blijven.

img_1325img_1328 img_1331 img_1326

Met David voorop, lopen we over de smalle paadjes achter elkaar aan. William blijft regelmatig even achter om, zo blijkt later, te bellen met de lodge waar Piter aan het uitzieken is. Doorlopen is dan geen optie, want voor je het weet valt het bereik weer weg. Diana kan weer rustig verder lopen nadat Wiliam meld dat Piter aan de beterende hand is. Eigenlijk voor iedereen was dit wel geruststellend.

img_1338img_1340 img_1347  img_1409

Het landschap waar we nu lopen is echt weer heel anders dan de dagen hiervoor. Overal is het groen en groeit prachtige heide en grote lobelia’s. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht in de volgende vallei.

img_1424  img_1384

Na een pauze om van het uitzicht te genieten (lees; om bij te komen) gaat de tocht verder. Het dalen en klimmen wisselt zich hier wat meer af over een wat drassig pad met hier en daar beekjes van smeltwater. Dit betekent dat we goed op moeten gaan letten waar we lopen. Dit in combinatie met vermoeidheid maakt dat het steeds stiller wordt.

img_1466img_1441

Er komt toch wat dreigende bewolking aan dus wordt de regenkleding aangetrokken. Na ongeveer 4 uur lopen komen we bij de steilste en laatste klim van die dag. Deze klim brengt onsbij het Chipton’s Camp, waar we lekker in een warme hut kunnen bijkomen. Enige uitdaging was nog…. Er komen. De eerder zo aanwezig Steven werd ook steeds stiller. De reden was wat minder, hij kreeg erg last van hoogteziekte rond de 4000 meter.

img_1471 img_1472

De klim is voor een ieder van ons erg zwaar en we zijn dan ook blij als we onze tenten zien staan. Helaas moeten we echter nog wat verder klimmen, de hut die ons beloofd was, waar ook het eten en drinken staat te wachten, ligt nog wat verder. De hut die we aantreffen blijkt een stuk groter dan verwacht en het is er ook een grote drukte. Als laatste station voor de top zijn er meer toeristen die hier een laatste overnachting doen voordat zij gaan klimmen. Op zich niet erg maar de drukte in combinatie met de doordringende lucht van eten die op petroleumstelletjes wordt bereid, maakt het niet een erg prettige plek om te zijn. Het enige voordeel is de warmte.

dsc00626 dsc00628

Vanaf deze plek zijn de verschillende toppen van Mount Kenya goed te zien. Al weten ze zich goed te verstoppen in de wolken. Ook point Lenana laat zich af en toe zien, maar het is lastig inschatten hoe de route hier naar toe zal lopen.

img_1525img_1526

We eten wat, voor zover dat lukt, en besluiten snel een dutje te gaan doen in onze tenten. We maken het ons allemaal niet te moeilijk met uitpakken en laten zoveel als mogelijk in onze tassen zitten. We moeten er namelijk al snel weer uit voor het avondeten. Marloes en Do maken op deze kampeerplek kennis met het Afrikaanse wild, die hun schoonheidsslaapje bruut verstoort. Dit klinkt spannender dat het is, want hun tent blijkt op een muizennest te staan. En die slimme Afrikaanse muizen wisten het eten uit de tassen van de dames prima te vinden.

img_1527 img_1531

Tijdens het avondeten trakteren Jan en Erwin de groep op een blikje cola, wat een ieder op deze hoogte goed kan gebruiken. Na het eten snel terug naar de tenten. Helaas is er weinig tijd om van de prachtige sterrenhemel te genieten wat we hebben maar een korte nacht voor de klim van morgen weer begint. Daarbij maakt dat de vermoeidheid en hoogteziekte maakt dat ook niet iedereen zo in de stemming is om wat anders te doen dan slapen. Zeker niet met het idee dat we om 1 uur weer gewekt gaan worden…….

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.