steven-wandelschoen

In de wandelschoen van – Steven Geerts

In deze zevende editie van de rubriek ”in de wandelschoen van”, stellen wij u voor aan onze jongste deelnemer Steven.


Mijn naam is Steven Geerts, ik ben 27 jaar en woon in Epe. Toen jaren geleden de C1000 haar deuren opende in Epe ben ik hier begonnen met werken en heb zo de oprichting van Stichting Kenya Kinderen van dichtbij kunnen volgen. Met veel plezier heb ik altijd geholpen met diverse koopjesmarkten etc. om zo mijn steentje bij te dragen aan de stichting. Ik vond het altijd erg bewonderenswaardig met hoe veel liefde en passie Erwin, Jan en later ook Marco zich inzetten voor de Stichting en was altijd erg benieuwd naar de verhalen als ze weer terugkwamen van een tripje Kenya. Altijd heb ik al geroepen dat ik zelf ook graag een keer naar het weeshuis zou gaan. Ondertussen werk ik al een aantal jaren niet meer bij de C1000/Jumbo, maar het contact is altijd behouden en nog altijd help ik graag met koopjesmarkten, oliebollen bakken, etc.

Ik mag van geluk spreken dat ik ondertussen het weeshuis al eens heb kunnen zien. In januari 2015 ben ik namelijk als deelnemer van Epe Fietst Voor Water al in Kenya geweest. Wat een geweldig land, wat een prachtige mensen en wat een schitterend weeshuis is daar neergezet door de stichting. Afrika had mijn hart al gestolen, maar Kenya en het weeshuis zijn plekken die ik zeker vaker ga bezoeken.

Tot september van dit jaar heb ik de opleiding HBO-Verpleegkunde gevolgd. Door stages ben ik onder andere in de gehandicapten zorg terecht gekomen en werk hier nog steeds met veel plezier. Als onderdeel van deze opleiding heb ik vier maanden in Zambia gewoond en heb hier al met eigen ogen kunnen zien hoe het leven in Afrika is. Ook tijdens mijn deelname aan Epe Fietst Voor Water heb ik dit weer kunnen zien. Het blijft in mijn ogen onbegrijpelijk dat er nog altijd zo veel mensen zijn die nog geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Kinderen kunnen niet naar school omdat zij uren, soms dagen, onderweg zijn om water te halen uit een rivier of meer. Vaak is dit water ook nog vervuild en worden mensen ziek.

Wat ik echter nog wel het meest bijzondere vind, je hoort niemand klagen. Deze mensen zijn gelukkig met dat wat ze hebben. Daar kunnen wij Nederlanders toch nog een hoop van leren. Want hoe goed wij het ook hebben hier, we vinden altijd wel iets of iemand om over te klagen.

Waarom ik mij inzet voor Epe Klimt Voor Water? Omdat ik ondanks mijn ervaringen in Afrika zelf ook niet helemaal onschuldig ben. Ook ik hoor mezelf regelmatig klagen en sta zelf ook maar wat graag iets te lang onder de douche. Wat voor mij in Nederland zo vanzelfsprekend en normaal lijkt, is voor veel mensen verspilling van een kostbaar luxeproduct.

Een goede watervoorziening zorgt niet alleen voor voldoende en goed drinkwater, een watervoorziening maakt het ook mogelijk dat kinderen naar school kunnen, mensen niet ziek worden door vervuild water, landbouwgrond geïrrigeerd kan worden, etc. Water is leven!

Maar hoe kan ik hier wat aan doen? Alleen de wereld veranderen gaat mij niet lukken, maar met stilzitten kom ik echter ook nergens. Gelukkig voor mij is daar Stichting Kenya Kinderen die doormiddel van deze actie water bereikbaar maakt voor de 8000 inwoners en weeskinderen van het drop Maai Mahiu. Al lijken mijn inspanningen in zijn totaliteit een (zweet)druppel op een gloeiende plaat, als deelnemer aan Epe Klimt Voor Water krijg ik de kans om de wereld weer een stukje mooier te maken. Met klagen komen we immers nergens! Ik kom uit mijn luie stoel en ga Mount Kenya beklimmen. Gaat u ons helpen om de wereld een stukje mooier te maken? Kom dan ook in actie en doe vandaag nog uw bijdrage voor Epe Klimt Voor Water!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.