wandelschoen van Do

In de wandelschoen van – Do van den Berge

In deze tweede editie van de rubriek ”in de wandelschoen van”, stellen wij u voor aan onze deelnemer Do.

De oplettende lezer zal weten dat wij in deze tweede rubriek eigenlijk Piter zouden voorstellen. Diana liet in haar reactie op het voorgaande bericht namelijk weten dat zij de wandelschoen aan hem doorgaf. Omdat zij echter op vakantie zijn, stellen wij Piter in een latere versie van deze rubriek voor.


Mijn naam is Do van den Berge.

Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, maar woon nu al bijna 11 jaar in Epe, met heel veel plezier.

Ik ben 65 jaar, heb vier kinderen, vier schoonkinderen en (tot nu toe….) zeven kleinkinderen.

Mijn dagen vul ik voornamelijk met vrijwilligerswerk, het beoefenen van de zangkunst en orde  scheppen in een tuin van 2700m2.

Zodra ons jongste kind goed kon lopen, zijn wij als gezin in de bergen van Zwitserland gaan wandelen. Na het uitvliegen van alle kinderen hebben mijn echtgenoot en ik nog enkele jaren de zomervakanties ‘op hoog niveau’ doorgebracht. Na het overlijden van mijn man heb ik ook zelf (in groepsverband) vele tochten gemaakt in verschillende landen.

De reden om nu de Mount Kenya te beklimmen?

Dat ik een liefhebberij mag combineren met een fantastisch project is uiteraard geweldig!

Maar… het gaat om het project zelf! Het spreekt mij zo aan omdat het met water te maken heeft; immers, niemand kan zonder water! Het is een eerste levensbehoefte.

Het zou geweldig zijn als er straks genoeg putten en leidingen zijn in Maai Mahiu waar de bevolking tegen een kleine vergoeding (om het onderhoud van het systeem e.d. te bekostigen) water kan kopen.

De ouders moeten geld verdienen en/of op het land werken. De kinderen worden er nu op uit gestuurd om ver weg, water te halen en dat zou straks niet meer hoeven. Zij kunnen naar school en dat is natuurlijk enorm belangrijk! Want kinderen hebben de toekomst, toch?

Om hen die kans te kunnen bieden ga ik de uitdaging aan om de Mount Kenya te beklimmen en hoop heel veel mensen te motiveren om een geldelijke bijdrage te leveren om dit alles te kunnen realiseren; mét mij, want zoals je ook elkaar nodig hebt om de top van een berg te bereiken, heb je ook elkaar nodig om een goed initiatief in werking te zetten!


Do, aan jou de eer om te kiezen welke deelnemer we in de volgende editie voorstellen.
Laat je dit even weten via een reactie op dit bericht? 😉
2 Reactie's
  • Do van den Berge
    Geplaatst op 08:42h, 09 augustus

    Graag geef ik de wandelschoen door aan Janet Withaar.

  • Do van den Berge
    Geplaatst op 08:43h, 09 augustus

    Graag geef ik de wandelschoen door aan Janet Withaar