reisverslag-cover-dag-1

Reisverslag dag 1; Sirimon gate to Judmaier’s Camp

Vandaag gaat het beginnen. Gisteren al kennis gemaakt met onze gidsen voor deze reis. Dit zijn William en David. William is al 60 jaar en reeds gepensioneerd maar voor ons op speciaal verzoek van de lodge even weer in actie. Met een ervaring van 35 jaar en meer dan 1000 klims een zeer ervaren rot in het vak. David de ‘’assistent’’ is 25 en heeft zo een 5 jaar ervaring en heeft goede plannen voor het opzetten van zijn eigen klimbedrijfje.

foto-1foto-2

Het belooft vandaag een niet al te lange tocht te worden (3 uur) en we kunnen dan ook nog enigszins uitslapen en rustig ontbijten voor we bij de Naru Moru River lodge vertrekken. Gelukkig vertrekken we met de hele groep want Piter is weer wat opgeknapt en voelt zich fit genoeg om mee te gaan.

De route die we gaan lopen start bij de Sirimon gate (Sirimon route) en gaat via Point Lenana terug via de Naro Muro route. Vanuit de lodge is de startplaats een klein uurtje rijden met prachtige uitzichten en dorpjes langs de route. Ook passeren we de evenaar.

 

De rit naar de startplaats (2650m) werd het al duidelijk dat het steeds bergachtiger werd. Helaas waren de pieken van Mount Kenya niet te zien door de zware bewolking die er ook enigszins dreigend uitzag. Er leek regen aan te komen.

foto-3foto-4

 

 

 

 

 

 

De wandeling van vandaag zou ongeveer 9km zijn, door tropisch regenwoud en bosgebied. Helaas lijken we wat verkeerd voorgelicht, we hadden het idee op smalle paadjes te gaan lopen, 1 met de natuur, helaas loopt er tot aan het eerste kamp een aangelegde verharde weg die al deels geasfalteerd is en waar ze druk mee aan het werk zijn om deze verder te asfalteren. Waarom dit wordt gedaan begrijpt nog even niemand, maar dit wordt ons aan het eind van de tocht duidelijk. Dat de route vooral over wegen gaat maakt de uitzichten gelukkig niet minder mooi.

foto-5foto-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt op een rustig tempo gelopen, vooral omdat het toch al aardig steil is. Je merkt ook aan het tempo al goed dat we steeds hoger komen. Het wordt steeds zwaarder, dat is aan iedereen te zien. Ook onze gids William heeft er moeite mee. David heeft het wat minder zwaar en verteld ook wat meer over de omgeving. Gelukkig doet het weer goed mee. Regelmatig breekt de zon even tussen de wolken door en is het toch best warm met lopen.

We pauzeren regelmatig even om bij te tanken, wat te eten en te drinken, maar vooral ook om rustig even van de omgeving te genieten. De eerste powernaps worden gedaan.

foto-7

foto-8

 

 

 

 

 

 

Het is voor een ieder van ons soms nog wat dubbel om dragers voorbij te zien komen met onze tassen met slaapzakken en dergelijken, die ze dan ook nog eens hebben volgestopt met etenswaren en keukengerei voor het bereiden van onze maaltijden. Ook zij hebben het zichtbaar zwaar. Keerzijde is wel dat deze jongens een relatief goede baan hebben en geld verdienen wat ze niet direct op een verkeerde manier kunnen uitgeven.

Na ongeveer 2/3 van de reis neemt Piter een lift van een passerende auto, het valt hem toch wat zwaar. Conditie is na een paar dagen flink ziek zijn en weinig eten sterk afgenomen. Nog even spannend of hij in staat is om morgen verder te gaan.

Na 8.6 km arriveren we, zonder regen te hebben gehad, op onze eerste kampeerplaats, Judmaier’s Camp, op 3300m. Hier zijn ze al druk bezig om de tenten op te zetten en te gaan koken. Meer dan een picknicktafel om aan te zitten is er niet.

foto-9foto-10

 

 

 

 

 

 

De meesten van ons gaan hun tent voorzichtig aan inrichten, maar Marloes en Steven lopen nog even door naar een iets hoger en verder gelegen hut, om hier even in de zon van het fenomenale uitzicht te genieten.

foto-11

Al snel trekt de zon weg en wordt het een stuk frisser. Een ieder heeft even de tijd om warme kleren aan te trekken waarna we samen warme thee/koffie drinken en bijna iedereen er voor kiest om voor het eten nog even een klein dutje te doen.

Na het eten is er een korte bespreking over wat we morgen kunnen verwachten en gaan we snel door naar bed voor een welverdiende nachtrust.


Geschreven door: Steven Geerts

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.